Nyheter

Lars Ohly (v):

Vänsterpartiet går nu in i en tydlig oppositionsledande roll, och kommer att initiera samarbete i breda allianser på olika områden för att driva opposition mot den borgerliga regeringen.

Vänsterpartiet kommer också att med start den 17 oktober, i samband med budgetpropositionen, att hålla det första av en rad protestmöten utanför riksdagen.

Trots Fredrik Reinfeldts löften om att inte försvaga skyddet för löntagare på arbetsmarknaden sägs det nu att högerregeringen tänker börja med att skyndsamt avskaffa rätten till heltid och förtursrätten för vikarier innan den nya lagen hinner träda i kraft.

Lars Ohly kommenterar:
"Högerpartierna bedriver en ren klasskampspolitik. Vi har förlorat majoriteten i riksdagen, men i de här frågorna har vi en majoritet av väljarna bakom oss som kämpat hårt för sina rättigheter på arbetsmarknaden, och som inte bara kommer att acceptera att högerregeringen avskaffar dem en efter en. Vi kommer att mobilisera ett motstånd."

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk