Nyheter

Fortsätt gärna sno vår politik, Baylan!

Skolminister Ibrahim Baylan presenterade igår sina tio viktigaste insatser för bättre utbildning. – Kul att ministern tagit så starkt intryck av vänsterpartiets politik att han vill överta den, kommenterar Rossana Dinamarca, som har några ytterligare förslag till socialdemokraterna.
– Det är glädjande att socialdemokraterna lyfter fram en klassisk vänsterpolitik som åtgärdsplan för den svenska skolan. Mer resurser och insatser för ökad jämlikhet har vi slagits länge för i vänsterpartiet, säger Rossana Dinamarca, riksdagsledamot (v).

Fler anställda i skolan, mer pengar till skolor i segregerade områden och mindre barngrupper i förskolan är några av de punkter som Vänsterpartiet har tagit initiativ till och som Rossana Dinamarca är särskilt nöjd med.

-Socialdemokraterna snor nu rakt av våra förslag och gör dom till sina egna. Det har vi inget emot, tvärtom, säger hon. Men hon hoppas också på ytterligare besked från Baylan:

– Det finns fler vänsterkrav som socialdemokraterna gärna får ansluta sig till när de ändå är igång, säger Rossana Dinamarca. Skärpta regler för de fristående skolorna, ökat elevinflytande och respekt för elevernas arbetsmiljö och arbetstid skulle leda till en bättre skola.

– Alla elever har olika förutsättningar att klara av skolan. Likvärdigheten står i skollagen och därför måste skolan kompensera för omständigheter som kan påverka utbildningen – elevernas kön, klass och etnicitet, men också bostadsort eller funktionshinder, säger Rossana Dinamarca.

Dela den här sidan:

Kopiera länk