Regionpolitik

Rapport från Landstingsfullmäktige 2010-02-24

SAMARBETESSVÅRIGHETER” OCH BESVARADE” V-MOTIONER

Fullmäktige 24/2 inleds av en intressant redovisning från Jonas Wells, Norra Västmanlands samordningsförbund, som beskriver hur samarbetet mellan kommunerna Fagersta, Norberg, Skinnskatteberg, landstinget, försäkringskassan och arbetsförmedlingen fungerar.

Ett arbete som nått mycket goda reslutat.  Tanken är att denna samarbetesmodell ska spridas i länet, bland annat i KAK (Köping, Arboga, Kungsör). Men här har något gått snett. På dagordningen fanns det en beslutspunkt om att inrätta ett liknande samordningsförbund i KAK. Men detta ärende återremitterades, just på grund av samarbetsvilja från landstinget sida. Kommunerna vill nämligen ändra en paragrafdetalj, något landstingmajoriteten inte i dagsläget går med på. 

 Juha Rundgren (V):

– Förbunden behöver inte se lika ut överallt. Nu finns det gyllene tillfället att syna kommunens kort. Alltså besluta idag med en ändring i paragraf 6.

Oppositionens yrkande avslogs, och landstinget och kommunerna i KAK är återigen tillbaka till diskussionsbordet.

Gällande V-motioner, var det en besvikelse för Vänsterpartiet att endast avfärda dem som besvarade.

Dan Karlsson (V) om Revidering av Landstingets Värdegrund:

– Hur ska svaret tolkas? Ett arbete pågår nu, därför borde första att-satsen bifallas. Kan någon i denna sal påstå motsatsen till att alla inte kan ta ansvar? Det är väll bara bifalla?

Hans Jansson (V), understök även han att motionen Lönepolitik för att lösa läkarbemanning även den skulle bifallas om nu fallet var att vi redan att de rätta verktygen.

Dela den här sidan:

Kopiera länk