Pressmeddelanden

​Karin gör comeback i landstingspolitiken

I dag valdes vänsterpartisten Karin Thorborg till nytt landstingsråd med ansvar för jämställdhet, regional utveckling och IT. Hon kommer även att inneha uppdraget som ordförande för Tärna folkhögskolas styrelse.

Västeråsaren och pensionerade läraren Karin Thorborg ersätter Juha Rundgren som avled i somras. Därmed är hon tillbaka i landstingspolitiken där hon 1994 inledde sin parlamentariska bana, bland annat som vice ordförande i kultur- och utbildningsnämnden.

Sedan dess har hon varit politiskt aktiv på alla nivåer, som riksdagsledamot åren 2002-2006 och som ledamot av Västerås kommunfullmäktige 2010-2014. I riksdagen satt hon med i Trafikutskottet och EU-nämnden. Som kommunpolitiker var hon bland annat ordinarie ledamot i Tekniska nämnden och engagerad i Cykelrådet samt Västmanlandsmusiken.

De frågor som ligger henne varmast om hjärtat är kultur, utbildning, klimat och jämställdhet.

– Det här ska bli en spännande uppgift att ta itu med, inte minst eftersom landstinget står inför stora utmaningar, säger Karin Thorborg (V).

För mer information kontakta:

Karin Thorborg, landstingsråd (V)
[email protected]

Dela den här sidan:

Kopiera länk