Regionpolitik

Kamrat Juha har lämnat oss

Vänsterpartiets landstingsråd och vår käre kamrat Juha Rundgren från Norberg kämpade mot sin obotliga cancer i bukspottkörteln i mer än fem år. Igår kväll orkade han inte längre utan somnade in i sin familjs närvaro. Juha blev bara 58 år.

Han inledde sin bana som landstingspolitiker redan på 1990-talet med ett kortare avbrott innan han återkom som utskottsordförande 2002. Fyra år senare blev han gruppledare för landstingsgruppen, något han engagerade sig mycket i. Från och med 2010 har han varit vice ordförande i landstingsstyrelsen där Vänsterpartiet tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet sitter i majoritet. Juhas särskilda ansvarsområden inom landstinget var psykiatri, IT, jämställdhet, jämlikhet och mångfald. Han var även distriktsordförande för Vänsterpartiet Västmanland en tid.

Vi är många som sörjer Juha och minns hans förmåga att skapa en god stämning både i och utanför möteslokalerna. Han hade en stor portion humor men kunde ändå hantera de mest allvarliga frågor med fingertoppskänsla. Godhjärtad, positiv och full av politiskt mod, sådan var han. Juha, ditt ljusa minne lever vidare.

Juha Rundgren, landstingsråd (v)
Juha Rundgren, landstingsråd (v)

Dela den här sidan:

Kopiera länk