Nyheter

Vi fortsätter värna vården i hela Västmanland

Under tisdagens regionfullmäktige röstades stora förändringar i länets vård igenom med 39 röster mot 38. Ett möte som innehöll en sex timmar lång debatt om sjukvården ute i länet i framtiden. I fokus stod Köpings sjukhus och då främst akutmottagningen, hjärtintensiven och operationsverksamheten. Men även vården i Fagersta.
M, KD, L och SD kallar beslutet ”ett steg närmre nära vård”. Det kan aldrig vara nära vård att 90000 västmanlänningar får längre till akuten, längre till labb, längre till hjärt- och strokevård. Att centralisera är inte att flytta vården närmre.
Vi har konsekvent ifrågasatt och röstat emot, pratat med profession och patientföreningar, deltagit i politikerutfrågning och anordnat manifestation och skrivit debattartikel efter debattartikel.
Vi är besvikna över att protesterna inte fick gehör. Besviken för att man inte lyssnade på personal, patientföreningar och på dem som har valt att bo i någon av de sju kommuner som berörs av centraliseringarna.
Sista ordet är definitivt inte sagt i den här frågan. Vi kommer att fortsätta göra allt i vår makt för att se till att god och trygg vård ges i hela länet, och att kompetens tas tillvara i hela Västmanland.

Dela den här sidan:

Kopiera länk