Nyheter

Höstkonferensen Rörelsen

Bli en del av rörelsen!

Vänsterpartiet är inte som alla andra partier. Vi vet att förändring skapas när du och dina kollegor, grannar, vänner själva går ihop för att kräva er rätt. Att bygga socialismen kräver mer än bra förslag i parlamenten, det kräver en rörelse.

Den 25 oktober ordnar Vänsterpartiet Västmanland vår höstkonferens på just detta tema. Hur bygger vi en starkare organisation? Hur engagerar vi våra medlemmar? Hur skapar vi de mest framgångsrika kampanjerna?

När: Söndag 25 oktober, kl.09:45-12:15

Anmäl ditt deltagande genom att mejla [email protected] eller direkt via följande länk: https://www.zetk.in/o/488/campaigns/914

Program för dagen

Sammanfattning

09:45 Teknisk genomgång

10:00 Richard Olsson, organisera med Zetkin

10:45 Daria Bogdanska, organisera istället för att mobilisera

11:30 Nathalie Söderberg, radikal samtalsmetod

12:15 Dagen avslutas

09:45 Teknisk genomgång

Mötet öppnas och vi går igenom hur du använder zoom, hur du begär ordet samt löser övriga tekniska frågor. Instruktion om hur du ansluter till mötet finns i slutet av detta utskick.

10:00 Organisera med Zetkin

Richard Olsson, ordförande i Vänsterpartiet Malmö och teknisk ledare för organiseringsplattformen Zetkin pratar om framgångsexempel för organisering och rörelsebyggande. Zetkin har varit en av nyckelingredienserna i Malmövänsterns framgångsrika organiserings- och mobiliseringsarbete. Vi utforskar hur din partiförening kan arbeta för att organisera fler människor samt hur vi kan använda Zetkin för att växa, engagera fler och nå ut till massorna.

10:45 Organisera istället för att mobilisera

Daria Bogdanska, författare till boken Wage slaves och facklig organisatör pratar om organisering med framgångsexempel från facklig organisering på restauranger och industri i Malmö. Vad är skillnaden mellan mobilisering och organisering? Vad behöver vänstern göra för att fler ska organisera sig för förändring och varför räcker det inte med informationskampanjer på sociala medier?

11:30 Radikal samtalsmetod

– hur använder vi samtalet för att engagera människor?

Nathalie Söderberg, aktivist och tidigare organisatör hos Förbundet Tillsammanskapet går igenom radikal samtalsmetod. Hur ska vi prata med väljare och potentiella medlemmar för att organisera fler i politiskt förändringsarbete? Vilka knep och tips finns det för att samtalet leder till politisk handling istället för passivitet?

Dela den här sidan:

Kopiera länk