Nyheter

Följ kongressen och våra ombud

Vänsterpartiet håller kongress 10-12 januari och du kan följa vad som händer via vår kongressite: https://www.vansterpartiet.se/kongress2014/

Åtta personer representerar Västmanland. Här kan du läsa mer om dem:

1. Sysselsättning?

2. Intressen?

3. Hjärtefrågor?

4. Ev. politiska uppdrag?

5. Varför vill du åka på kongressen?

 

Stig Henriksson, 58 år

Fagersta

1. Kommunalråd

2. Samhällsfrågor, fotboll, skönlitteratur   och träning.

3. Att bevisa att vänsterpolitik fungerar.

4. KF, Kommunstyrelsens ordförande, landstingsledamot, 1:e vice ordf i kollektivtrafiknämnden, ordf i TVG och lönenämnd. Ledamot i styrelserna för VKL, VB Energi och V Fagersta.

5. För att bidra till att utveckla partiets politik och praktik om hur man vinner val.

 

Linn Wegemo, 28 år

Västerås

1. Jobbar på Hyresgästföreningen

2. Politiken tar mycket av min tid, men om jag får tid över gillar jag att träna, baka och ta en öl med mina vänner.

3. Jag är fackligt förtroendevald inom Handels och tycker att arbetsrättsfrågorna är otroligt viktiga. Osäkerheten och stressen ökar ute på arbetsplatserna samtidigt som andra tvingas till meningslösa åtgärder i FAS 3, det måste vi göra något åt! Jag är också väldigt engagerad i bostadsfrågor, vi måste komma igång med byggandet av billiga hyresrätter och hitta ett sätt att renovera miljonprogrammet utan att chockhöja hyrorna. Sist men inte minst brinner jag för feminismen. Sverige har tappat tempot i jämställdhetsfrågorna och Vänsterpartiet har en viktig uppgift i att lyfta dessa frågor.

4. Ordförande för Vänsterpartiet Västerås, vice ordförande för fastighetsnämnden, instruktör i feministiskt självförsvar.

5. Nu får det vara nog med borgerligt styre – jag vill vara med och vässa organisationen och politiken inför valet!

 

Birgitta Hedblom, 43 år

Köping

1. Frukt- och gröntansvarig på Hemköp i Köping.

2. Böcker, teater, musik

3. Sociala och jämställdhetsfrågor, men viktigast är Sveriges välfärd.

4. Vice ordförande i partiföreningen, ledamot i social- och arbetsmarknadsnämnden, i Mälarhamnars styrelse och ersättare i distriktsstyrelsen.

5. Jag vill åka på kongressen för att få inspiration och lärdom inför valet 2014. För då gör vi ett viktigt val.

 

Malin Larsson, 25 år

Västerås

1. Jobbar på Systembolaget i City.

2. Träning, design och mina politiska uppdrag.

3. Jag brinner för sociala frågor, människors lika värde, jämställdhet och djurens rättigheter.

4. Sitter med i äldrenämnden och valberedningen i Västerås.

5. Jag skulle vilja åka för att jag tror det skulle ge mig enormt mycket, dels kunskap, men även att växa som person i den politiska rollen. Att vara delaktig och kunna påverka ända ut i sista ledet känns som en otroligt fin möjlighet att få.

 

Leif Mikkelsen, 56 år

Kolsva

1. Arbetsledare Kohlswa Gjuteri.

2. Politik, idrott och naturen.

3. Fackliga frågor, sociala orättvisor och välfärdsfrågor.

4. Ordförande för Vänsterpartiet Köping, ordinarie ledamot i Kolsva kommundelsnämnd samt dess AU.

5. Vi står inför ett år bestående av två val, EU i maj samt riksdagsvalet i september. Jag vill därför vara med och påverka så att Vänsterpartiet lägger fokus på dessa val. Dessutom att få vara med om att demokratiskt ta de beslut som kongressen fattar, kan det vara mer intressant och stimulerande, jag tror inte det.

 

Johanna Ritvadotter, 44 år

Sala

1. Sjukpensionär, jobbade förr med drama/teater

2. Teater & sång, litteratur

3. HBTQ-frågor, antirasism och feminism.

4. Ersättare i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen, insynsplats i kultur– och fritidsutskottet, sekreterare i Vänsterpartiet Sala.

5. Jag känner att jag har något att tillföra med mitt sinne för organisation och tycke för ordning och paragrafer. Ser det som ett tillfälle att utvecklas och lära mig mer i ett större sammanhang.

 

Antonio Beguez Lopez, 50 år

Fagersta

1.Yrkeslärare (Hermods AB – Yrkesakademin).

2. Politik, kultur, historia, människor.

3. Rättvisa, fred, jämställdhet.

4. Ordinarie ledamot i Vänsterpartiet i Fagersta, ordinarie ledamot i distriktsstyrelsen, ersättare i kommunfullmäktige, webbansvarig och ansvarig för EU-frågor.

5. Jag vill delta i kongressen eftersom det är en möjlighet att lära och bidra till partiuppdrag på högsta nivå. Det skulle vara intressant eftersom människor från hela landet kan avgöra framtiden tillsammans.

 

Christina Hartin Silvergran, 72 år

Arboga

1. Jag har jobbat med utbildning hela mitt liv och varit lärare i grundskolans alla stadier. Jobbat som talpedagog många år och haft utbildningar för kvinnor med ”röstyrken”. Har arrangerat ett otal kurser i ”Våga tala kvinna”.

2. Feministisk kamp är mitt största intresse. Jag var med och startade kvinnojour i Arboga 1982 och har sysslat med ”mäns våld mot kvinnor” sedan dess. Var under nittiotalet vice ordförande i ROKS.

3. Brinner för att få människor till att bli medvetna, ansvarstagande och delaktiga i vad som styr våra villkor i samhället. Opinionsbildning med gamla och nyuppfunna metoder!

4. Styrelsemedlem i Vänsterpartiet Arboga. Ledamot i barn- och utbildningsnämnden.

5. Att samlas runt vår fina politik, känna kraften i att vi är så många som kämpar för den. Att få delta i utformandet av politiken inför nästa val. Att få massor av kunskap och argument att föra hem till lokalavdelningen. Att få ”matnyttiga kontakter” till det politiska arbetet.

 

 

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk