Nyheter

Lärorik arbetsdag för Ulla

Ulla2Mer fokus på sjöfarten och bättre pendlingsmöjligheter till länets norra delar stod på önskelistan när Vänsterpartiets Ulla Andersson besökte länet igår.

Mer fokus på sjöfarten och bättre pendlingsmöjligheter till länets norra delar stod på önskelistan när Vänsterpartiets Ulla Andersson besökte länet igår.

Skinnskattebergsföretaget Systemair har växt så det knakar sedan starten 1974 och letar ständigt mer personal. Något som skulle underlättas betydligt av bättre infrastruktur Systemair har för närvarande runt 400 anställda på orten och framtiden ser ljus ut anser avdelningschef Roland Fager. Inte en enda gång har personal permitterats utan vid tillfälliga svackor har alla fått behålla sina jobb med reducerad lön. Nailiya Abilova har jobbat på företaget i nio år och stortrivs.

Trivs gör också de anställda på Mälarhamnar i Västerås. Transportarbetareförbundets ordförande och huvudskyddsombud Ivar Pedersen har bara gott att säga om bolagets VD Carola Alzén. Hon tänker främst på personalens säkerhet och propagerar för ökad användning av vattenvägarna, något som skulle minska trycket på järnvägen och och det mindre miljövänliga lastbilstransporterna.

Dagen avslutades med ett öppet möte där Ulla Andersson berättade om Vänsterpartiets förslag för att komma till rätta med problemen på arbetsmarknaden, både för dem med dåliga anställningsförhållanden och för dem som helt står utanför den.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk