Debattartiklar

Debattartikel: Tack för inbjudan vårdförbundet

Hans JanssonVårdförbundet ställer på denna debattsida frågan om politikerna klarar av en dag i de sjukvårdsanställdas skor. Svaret är självfallet nej.

Vårdförbundet ställer på denna debattsida frågan om politikerna klarar av en dag i de sjukvårdsanställdas skor. Svaret är självfallet nej.

De som arbetar inom sjukvården har en lång utbildning och är specialister på det de gör. Det finns inte en chans att jag eller någon av mina politikerkollegor skulle kunna fylla deras plats ens för en dag. I stället får vi ägna oss åt det vi är valda att göra: att som befolkningsföreträdare styra hälso- och sjukvården så att den blir så bra som möjligt. För mig innebär det en rättvis, jämlik och hälsoinriktad vård som arbetar förebyggande och som är tillgänglig för alla. Däremot kan det vara nyttigt att pröva på att gå i någon annans skor emellanåt. Jag tackar därför ja till Vårdförbundets inbjudan med förhoppning att under arbetsdagen träffa personal och patienter och få höra deras tankar om hur hälso- och sjukvården kan utvecklas och hur vi tillsammans skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö.

Hans Jansson Landstingsråd (V)

Dela den här sidan:

Kopiera länk