Event

Vänsterpartiet deltar i Nordic Fairtrade Challenge

Hundratusentals personer runt om i Norden förväntas idag delta i Nordic Fairtrade Challenge. Som enda politiska parti i Västmanland deltar Vänsterpartiet i den nordiska fikautmaning där Sverige, Norge, Danmark och Finland tävlar om vilket land som kan samla flest personer som fikar Rättvisemärkt under en dag.

  

Nordic Fairtrade Challenge går av stapeln tisdagen den 20 oktober mellan klockan 8.00 – 20.00 och över 120 000 personer har anmält sitt deltagande på Rättvisemärkts kampanjsajt.

Vänsterpartiet sållar sig, som enda politiska parti i Västmanland, till de tusentals föreningar, skolor, företag, butiker och privatpersoner som anmält att de kommer att delta. Genom sitt deltagande vill Vänsterpartiet bidra till att uppmärksamma de orättvisa levnads- och arbetsvillkor som arbetare i utvecklingsländer lever under.

Egentligen borde vi inte ha möjlighet att välja det "orättvisa". Fackföreningsfrihet, säker arbetsmiljö och en  lön som går att leva på är saker som alla människor har rätt till – oavsett vilket land man lever i. Det är företagens, snarare än den enskilda konsumentens ansvar att se till att detta efterlevs. Men när företagen inte tar sitt ansvar är Rättvisemärkt ett bra sätt att stödja arbetare i utvecklingsländer och samtidigt sätta press på de stora företagen.

Reglerna för att delta är enkla. Alla som arrangerar eller deltar i en fikapaus den 20 oktober där minst en Rättvisemärkt produkt serveras kan vara med och tävla för att Sverige ska vinna fikautmaningen.  

Vänsterpartiets fika äger rum på Hotell Station i Skinnskatteberg kl. 17.30 ikväll, i samband med att deras distriktsstyrelse sammanträder.

På kampanjsajten, www.rattvisemarkt.se, kan man läsa mer om kampanjen. Där kan du också se vilka fikapauser som anordnas i olika städer. Nordic Fairtrade Challenge är en del i Rättvisemärkts årliga kampanj Fairtrade Fokus som pågår 12-25 oktober (v42-43).

Dela den här sidan:

Kopiera länk