Pressmeddelanden

Andreas Trygg kandiderar för VISK i Västerås stift

Den 20 september är det kyrkoval. Vänstern i Svenska Kyrkan (VISK) är en partipolitisk obunden grupp på socialistisk/feministisk grund med rötter i den svenska arbetarrörelsen. VISK anser att kyrkans funktion i samhället är viktig och att kyrkan måste visa vad det kristna kärleks- rättvise- och solidaritetsbudskapet innebär i praktiken.

Jag som kandiderar för VISK i Västerås stift heter Andreas Trygg. Jag är 34 år, gift och har en son på 3 månader som heter Albin.  För tillfället är jag tjänstledig från mitt jobb som fritidsledare på en högstadieskola och har ett uppdrag som kommunalråd i Köpings kommun. Jag är ordförande i social- och arbetsmarknadsnämnden i Köping. Har varit aktiv i Vänsterpartiet sedan 1998 och har haft diverse uppdrag i partiet under den tiden.

Jag har varit aktiv inom Svenska Kyrkan sedan jag konfirmerade mig 1990. Jag har varit konfirmationsassistent i 8 år samt ordförande i Svenska Kyrkans Unga i Köping under 2 år i slutet av 1990-talet.
Frågor som är viktiga för mig att kyrkan skall jobba med:

 – Kyrkan skall vara öppen för alla, oavsett sexuell läggning!
 – Vara en kyrkan som syns och är aktiv för att förbättra samhällsklimatet och klimatet i stort.
 – Bedriva ett aktivt jämställdhetsarbete

Det är viktigt att alla som är medlemmar i kyrkan använder sin rösträtt den 20 september. Jag kandiderar till Kyrkomötet -Svenska kyrkans högst beslutande organ (gula valsedlar) och jag kandiderar till Stiftsfullmäktige i Västerås Stift – de styr kyrkan i Dalarna och i Västmanland (rosa valsedlar). Kyrkan har alldeles för mycket makt och pengar för att bara styras av borgare och socialdemokrater!

/ Andreas Trygg

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk