Interpellationer - landstinget

Akademiska kontra Karolinska

Enligt ett inslag i Sveriges Radio den 3 februari kommer landstinget i Stockholm att arbeta aktivt för att locka bl a Landstinget Västmanland till att köpa specialistvård från dem i ställer för Akademiska sjukhuset i Uppsala. Stockholms ambition är ”ta över så mycket som möjligt av den specialistsjukvård som landstingen både i Sörmland och Västmanland idag köper från Akademiska”.

INTERPELLATION

till ansvarigt landstingsråd

Enligt ett inslag i Sveriges Radio den 3 februari kommer landstinget i Stockholm att arbeta aktivt för att locka bl a Landstinget Västmanland till att köpa specialistvård från dem i ställer för Akademiska sjukhuset i Uppsala. Stockholms ambition är “ta över så mycket som möjligt av den specialistsjukvård som landstingen både i Sörmland och Västmanland idag köper från Akademiska”.

Som sägs även i inslaget så pågår det diskussion landstingen emellan om samarbete av olika slag (avsiktsförklaring som ett av dagens fullmäktigeärenden). Vad jag känner till så har ingenting av sådant som radioprogrammet berättar om tagits upp i den politiska styrgruppen eller landstingsstyrelsen.

–  Med anledning av ovanstående frågar jag efter en kommentar från majoriteten

 

Juha Rundgren (v),

oppositionsråd

Dela den här sidan:

Kopiera länk