Rikspolitik

Lars Ohly: “Sluta käbbla!”

“Sluta käbbla, börja diskutera politik och försök komma överens”. Det är Lars Ohlys budskap till de andra oppositionsledarna inför de förhandlingarna som inleds senare i veckan.

I Svenska Dagbladet redogör Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly för hur han ser på samarbetet mellan de tre oppositionspartierna. 

Lars Ohlys ambition är fortfarande att socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet gemensamt ska utmana regeringen Reinfeldt, förklarar han. Den nuvarande turbulensen på vänsterkanten gynnar bara de borgerliga, tror han.

–Vi tror att det här är väldigt dåligt för oss som vill se en annan regering i valet 2010. Så sluta käbbla, börja diskutera politik och försök komma överens, det är min uppmaning till de andra.

– Vi tycker att vi måste ha ett gemensamt politiskt projekt, och det måste bestå av mer än att vi kommer överens om några regelverk för hur den ekonomiska politiken ska bedrivas. Välfärd, sysselsättning, klimat måste finnas med.

Att bara enas om grunderna för den ekonomiska politiken, med överskottsmål och utgiftstak, är ett “fattigt politiskt projekt”, tycker han.

Läs hela artikeln här.

Dela den här sidan:

Kopiera länk