Pressmeddelanden

Landstinget:

Vänsterpartiet och socialdemokraterna i Västmanland och Dalarna vill ha ett nytt och bättre avtal för sjukvården i norra delen av Västmanland och Avestaregionen. Avesta lasasrett ska ta emot folk från “andra sidan gränsen” som behöver få vård där.

Dalarnas läns landsting har sagt upp sjukvårdsavtalet med Västmanland. Socialdemokraterna och vänsterpartiet på båda sidor om länsgränsen är eniga. Det måste till en lösning som är till för befolkningens bästa:

“Det måste hända något nu! Länsgränserna ska inte vara i vägen för att människor i Norberg och Fagersta ska få vård. Det är tydligt att vi måste säga upp avtalet mellan Dalarna och Västmanland för att vi ska hitta en lösning” säger Sören Bertilsson (s) landstingsråd i Dalarna.

Socialdemokrater och vänsterpartister i Västmanland håller med:

“Ett utvecklat sjukvårdsavtal med Dalarna kan vara den mest långsiktiga och hållbara lösningen att få till en fungerande sjukvård på rimligt avstånd för invånarna i Fagersta och Norberg”, säger Juha Rundgren (v) opposiitonsråd i Västmanland och själv norbergsbo.

I Västmanland sitter dock s och v i opposition. Styr gör alliansen och sjukvårdspartiet ledd av moderaterna. De har ännu inte klargjort hur de ser på ett smarbete med Dalarna.

För ytterligare kontakt, ring Juha Rundgren, oppositionsråd (v) tel. 070-284 60 30

Dela den här sidan:

Kopiera länk