Nyheter

Fotboll och prostitution hör inte ihop!

När Sveriges trupp till herrarnas VM i fotboll i Tyskland i sommar presenterades, aktualiserades än en gång frågan om kopplingen mellan manlig idrottsutövning och prostitution. En jättebordell byggs i Berlin inför fotbolls-VM. Flera andra bordeller öppnas, rustas upp och förses med nya prostituerade, vilka i stor utsträckning rekryteras genom trafficking.
Vi är många fotbollsälskare som menar att fotbollen inte ska ha några som helst kopplingar till den exploatering, förnedring och människohandel av kvinnor som prostitutionen och traffickingen innebär. Vi tar avstånd från mäns självpåtagna rätt att köpa sig tillgång till kvinnors kroppar. Idrotten ska inte på något sätt befatta sig med den smutsiga byk som sexindustrin och bordellerna utgör. Tvärtom måste jämställdhet och avståndstaganden från alla former av kvinnoförtryck i alla sammanhang lyftas fram och genomsyra verksamheten.

Vi undertecknare kräver att idrotts-Sverige agerar och ta tydligt avstånd från prostitutionen. Vi protesterar med kraft mot bordellverksamhet i samband med fotbolls-VM. Fotboll och prostitution matchar varandra extremt dåligt bör vara det tydliga budskapet till arrangörer och entreprenörer i VM-värdlandet Tyskland.

Vi uppmanar andra män att ansluta sig till vårt upprop.

Lars U Granberg (s)
Lennart Gustavsson (v)

Medlemmar i Riksdagens manliga nätverk

För vidare information:
Lars U Granberg (s), 070-530 42 09
Lennart Gustavsson (v), 070-343 96 85

Dela den här sidan:

Kopiera länk