Nyheter

Hjälp oss skapa ett ännu bättre Västmanland!

Vänsterpartiet Västmanland arbetar för en jämlik och hållbar utveckling i regionen med minskade klassklyftor, minskad miljöpåverkan, och ökad jämställdhet. Sedan valet 2018 är vi i opposition i regionen och i hälften av länets kommuner.

Som politisk sekreterare arbetar du med politik, organisation och kommunikation. I tjänsten ingår att ta fram underlag till politiska ställningstaganden, mediekontakter, omvärldsbevakning och kommunikation med allmänheten, partiet och medlemmarna. Arbete på kvällar och helger förekommer.

Tjänsten är delad vilket innebär att du arbetar halvtid som politisk sekreterare på Region Västmanland och halvtid som politisk sekreterare på partidistriktet. På regionen arbetar du nära regionråd och gruppledare. Du har ett särskilt ansvar för att kommunicera ut och synliggöra den politik som förs av Vänsterpartiet i regionen.

I partidistriktet är du en resurs för länets tio partiföreningar och för distriktsstyrelsen. Du fungerar som en länk mellan partiet centralt och partiföreningarna. Det är önskvärt att du har körkort och bil. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och kräver att du klarar av att arbeta självständigt, är initiativrik och strukturerad. I arbetet ingår bland annat mötesadministration, att ta fram nyhetsbrev och att arrangera öppna möten och konferenser tillsammans med distriktets administrativa sekreterare. En viktig uppgift blir att delta i arbetet med partikongressen som Västmanland arrangerar i maj 2020.

Du ska kunna formulera dig mycket väl i tal och skrift, vara idérik och analytisk och klara av att arbeta under tidspress. Du ska ha god samarbets- och organisationsförmåga. Naturligtvis delar du Vänsterpartiets värderingar och vi ser gärna att du har erfarenhet av politiskt arbete.

Tjänsten är på heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

För anställningen gäller oreglerad arbetstid med fast lön enligt lönetrappa från 29 668 kr.

Upplysningar lämnas av Heidi-Maria Wallinder som har tjänsten nu. Tfn. 021 13 27 93
Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 15 oktober.
Skicka ansökan med e-post till:  [email protected]

Dela den här sidan:

Kopiera länk