Nyheter

Riksdagsledamot besökte Köping

I onsdags besökte vi SFA medicin och HVB-hemmet Lagunen.
Med vid mötena var även vår riksdagsledamot Mia Sydow Mölleby.

På morgonen hälsade vi på SFA medicin som är en avancerad svenskutbildning för de nyanlända som redan har en medicinskt inriktad utbildning. De drivna eleverna har målet att de ska klara utbildningen på tre terminer.
– Det är förvånande att det är så svårt att få ut deltagarna i praktik. Alla landsting borde jubla över att ta emot den här kompetensen, säger Mia.

På eftermiddagen besöktes också Lagunen, ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn. Det är två avdelningar i Köping och en nyöppnad i Kolsva. Öppnandet av den i Kolsva har gjort att man har kunnat ta hem de barn som har behövt bo på boenden i andra kommuner eftersom det inte fanns fler platser på boendet i Köping.
– I en tid när många HVB-hem drivs av vinstintressen istället för att se till barnens bästa känns det väldigt tryggt att vi här i Köping har ett välfungerande boende som drivs av kommunen.” säger Birgitta Hedblom, distriktsordförande för Vänsterpartiet Västmanland, som även hon var med under dagen.

Dessa ställen är bra exempel på hur välfungerande verksamheter kan vara när dom drivs av omtanke för de som behöver dom, istället för av viljan att tjäna pengar. Med fler sådana verksamheter får vi en välfärd som håller ihop och som går att lita på.

Dagen avslutades med ett medlemsmöte i Köpings partilokal där Mia pratade om den nya kampanjen “Hjärta välfärd” som just nu drivs av Vänsterpartiet i hela landet.

Kommentarer är avstängda.