Nyheter

Birgitta är ny ordförande i Vänsterpartiet Västmanland

Birgitta Hedblom, ordförande Vänsterpartiet Västmanland

Birgitta Hedblom, ordförande Vänsterpartiet Västmanland

Ett jämlikt samhälle där kvinnan är lika mycket värd som mannen är ett av nya Vänsterpartiet Västmanlands ordförande Birgitta Hedbloms ideal.
– Jag vill se ett samhälle där alla har en meningsfull tillvaro med jobb, bostad och fritid i balans och där vi tar hand om varandra. säger hon.

Birgitta är oerhört glad över förtroendet som ordförande och hoppas att tillsammans med en fantastisk styrelse kunna skapa en stark vi-känsla i hela länet med alla föreningar.
– Det är tillsammans vi är som starkast.

Birgitta fyller 45 år i december, är född och uppvuxen i Munktorp men numera hittar man henne jonglerades bland frukt och grönt på Hemköp i Köping.
– En lagom liten stad med närhet till naturen, tycker hon.

Vid sidan om om jobbet som frukt -och gröntansvarig har hon fullt upp som fritidspolitiker. Bland annat som ny ordförande i DS men också som ordförande i  Vänsterpartiet Köping. Dessutom sitter hon som ledamot i  social -och arbetsmarknadsnämnden, ledamot i  Mälarhamnar  och ersättare i fullmäktige i  Köping.

Birgitta har alltid haft ett politiskt intresse och följt tongångarna genom media även om det dröjde innan hon tog steget och börja engagera sig.
-Det var våren jag skulle fylla 40 år som jag kände att jag var tvungen att göra något. Mina pojkar hade blivit stora och plötsligt fanns tiden. Först knackade jag på dörren till Kvinnojouren och började hjälpa utsatta kvinnor och i samma veva gick jag med i Vänsterpartiet. Det var i samband med årsmötet, berättar hon.

Det finns många viktiga frågor för Birgitta, en stor fråga är vinstintresset i välfärden, problemet att dom stora företagen kan göra enorma vinster och sen placera vinsten på utländska konton istället för att återinvestera.
– Arbetslöshet och bostadslöshet är två andra och miljöfrågor är också superviktigt, likaså integration.

Att det blev just Vänsterpartiet föll naturligt trots att föräldrarna är inbitna socialdemokrater.
– För mig står Vänsterpartiet för feminism, socialism och demokrati. För ett samhälle där vi tar hand om varandra och där vi hjälper den svage och den utsatta. Där vi alla är jämlika. Det är för mig ett parti som tror på ett jämlikt samhälle, där kvinnan och mannen är lika viktiga. Därför är jag vänsterpartist, uttrycker hon.

Fem snabba frågor
Vad gör du just nu?

– Njuter av våren och känslan av att ha blivit farmor.

Vilka är dina tre bästa egenskaper?
– Glad, god lyssnare och kan njuta av stunden, gärna med en god bok eller musik.

Vad gör dig glad?
– Min prinsessa Vilde -mitt första barnbarn. Kärlek och vänskap.

Vad gör dig arg och ledsen?

–  Rasism, orättvisor och just nu tiggarnas situation.

Dina intressen förutom politik?
– Läsa, vi har en bokcirkel  i vänsterpartiet köping. Att umgås med särbon Janne och vänner. Teater, jag är sufflös på Hagateatern i Köping. Njuta av musik och livet.

Kommentarer är avstängda.