Nyheter

Ny styrelse utsedd

DSC_1047
Vårsolen sken över Karbenning när Vänsterpartiet Västmanlands nya distriktsstyrelse utsågs på distriktsårskonferensen. Efter fem år som ordförande överlämnade Hans Jansson med varm hand nycken till Birgitta Hedblom från Köping som nu tar över ordförande skapet i Vänsterpartiet Västmanland. Den nya styrelsen består av hela 15 personer. Åtta ordinarie ledamöter samt sex ersättare vilket hör till ovanligheterna.
– Fler personer skapar mer resurser som jag tror vi kan ta vara på och ha nytta av i partiet, sa Birgitta.

Distriktsårskonferensen (DÅK) är distriktets högsta beslutande organ, som fastställer verksamhetsplanen och utser distriktsstyrelse, distriktsordförande, valberedning och revisorer.

Under dagen klubbades bl a 2015 år verksamhetsberättelse igenom och godkändes av 41 ombud från Västmanlands partiföreningar. Bland annat ska det satsas mer på kampanjarbete och studier. Nu närmast den 11 april ordnas en stor Kvinnonätverksträff i Köping.

DÅK fick också besök av Riksdagsledamoten Nooshi Dadgostar, bostadspolitisk talesperson för Vänsterpartiet och som sitter i riksdagens civilutskott. Hon berättade lite om läget och hur vindarna blåser i Riksdagen.
– Vänsterpartiet har just nu det absolut bästa förhandlingsläget i den kanske mest sämsta situationen, uttryckte Nooshi.

Hon menar att väldigt mycket av den politik som Vänsterpartiet bedriver nu får gehör i Riksdagen och att partiet jobbar hårt med att lägga fram motioner och frågor som regeringen är tvungna att lyfta i ett samarbete. Bland annat berättade Nooshi att vi fått ett bra gehör för “Nej till vinster i välfärden” både inom skola och vård och omsorg.
– Det kommer att satsas åtskilliga fler miljoner på äldrevården än tidigare och det kan man tacka Vänsterpartiet för. En annan fråga som Vänsterpartiet ligger bakom är underhållsstödet som nu kommer att höjas, säger hon.

Nooshi ville också poängtera hur otroligt viktigt det är med samarbetet mellan de lokala föreningarna ute i landet.
– Vi är inte nog tacksamma för alla fantastiska krafter som verkar inom Vänsterpartiets lokala föreningar.

DSC_1055

Delar av nya distriktsstyrelsen. Ordförande Birgitta Hedblom. Ordinarie ledamöter är Bodil Hildemar, Anna Maria Romlid, Anki Andersson, Nidia Åman, Charlotte Steiner, Antonio Beguéz, Benny Andersson och Fredrik Skog. Ersättare är Reijo Tarkka, Stefan Lundborg, Linn Wegemo, Johanna Ritvadotter, Benny Sellberg och Veronica Liljeberg.

DSC_0996

DSC_1030

DSC_1053

DSC_1036

Kommentarer är avstängda.