Pressmeddelanden

Tsouplaki tar plats i SKL

vasilikiOppositionsrådet Vasiliki Tsouplaki (V) tar plats som ordinarie ledamot i beredningen för utbildningsfrågor i Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Oppositionsrådet Vasiliki Tsouplaki (V) tar plats som ordinarie ledamot i beredningen för utbildningsfrågor i Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Under Vänsterpartiets partistyrelsemöte i helgen valdes vilka som ska representera partiet i SKL under den kommande mandatperioden. Konkurrensen var stenhård om de drygt 20 platserna, med totalt 124 nominerade. Vasiliki Tsouplaki, Vänsterpartiets gruppledare i Västerås, valdes i denna konkurrens att representera partiet som ordinarie ledamot i beredningen för utbildningsfrågor.

– Det är oerhört hedrande och spännande att ställas inför en sådan här utmaning. Vi sitter nu i majoritet i SKL och har stor möjlighet att kunna påverka utbildningssektorn. Efter åtta år av borgerligt styre finns det mycket att göra och jag kommer att göra vad jag kan för att skapa en likvärdig och jämlik skola utan vinstintressen, säger Vasiliki Tsouplaki.

SKL är en arbetsgivar- och intresseorganisation för kommuner, landsting och regioner som under mandatperioden får rödgrön majoritet. I organisationens nio beredningar sitter politiker från olika partier och delar av landet. Förutom att bereda ärenden åt styrelsen ska ledamöterna i utbildningsberedningen följa utvecklingen inom utbildningsområdet. I uppdraget ingår även att ta initiativ i olika frågor samt lämna förslag till styrelsen om åtgärder. Det kan handla om att ta initiativ till remissmöten eller rapporter, att utföra kunskapsstudier och kartläggningar eller att föreslå att SKL:s styrelse ska arbeta med en viss fråga.

Ordförande och ledamöter i styrelsen utses formellt vid SKL:s valkongress 24 mars. Dagen efter det utser styrelsen ledamöter i styrelserna och beredningarna.

För mer information kontakta:

Vasiliki Tsouplaki, oppositionsråd (V) 076-569 48 96

Dela den här sidan:

Kopiera länk