Debattartiklar

Sjukvårdspartiet motarbetar vårdens utveckling!

Juha Rundgren

DEBATTARTIKEL 2010-05-24

”Om nu även Vänsterpartiet ställer upp på detta” skriver Per Sennerfeldt i Fagerstaposten den 21 maj och syftar på samarbetet om vården med landstinget i dalarna. För att friska upp minnet vill jag framföra följande. Den andra maj 2008 lämnade Vänsterpartiet och Socialdemokraterna in en motion som föreslog en utredning om att bilda ett gemensamt sjukvårdsområde med landstinget Dalarna.

Motionen avslogs av den styrande majoriteten med Sjukvårdspartiet som vågmästare den 18 februari 2009. Enligt fullmäktigeprotokollet yrkade sjukvårdspartiets Gunnar Stenås bestämt avslag för motionen.

För Stenås och hans borgerliga allians var det viktigare att privatisera vården i Fagersta än att utveckla samarbetet med landstinget på andra sidan av länsgränsen. Ett samarbete vilket Stenås säger sig vara varm anhängare av och till och med upphovsman för idag. Det är riktigt bra att även Sjukvårdspartiet gjort en helomvändning och kommit till insikt om samarbetets betydelse för vården i vår del av Bergslagen. Synd bara att det var så viktigt för Sjukvårdspartiet att dra in ett privat bolag i sammanhanget. Två offentliga huvudmän kan ju som bekant slå ihop påsarna fullt ut men inte en offentlig verksamhet och ett privat bolag.

Juha Rundgren (V), Norberg

Oppositionsråd i Landstinget Västmanland

Dela den här sidan:

Kopiera länk