Pressmeddelanden

Pressmeddelande ang. vattenfall

PRESSMEDDELANDE 2010-03-24

Kent Persson, Vänsterpartiets riksdagsledamot i näringsutskottet, kommenterar regeringens proposition ”Förtydligande av uppdraget för Vattenfall AB”.

I propositionen ändrar regeringen Vattenfalls uppdrag. Bolaget ska inte längre vara ledande i energiomställningen utan endast vara ”ett av de bolag” som leder utvecklingen.

– Det nya uppdraget förvånar mig inte. Det går helt i linje med att regeringen godtagit att Vattenfall halverar sina vindkraftsinvesteringar samtidigt som det gör mångmiljardsatsningar på fossil, klimatskadlig energiproduktion, säger Kent Persson (V), näringspolitisk talesperson. 

– Regeringen har varit slapphänt och inte styrt Vattenfall så att det ska bli det ledande bolaget i energiomställningen. Med det nya uppdraget och de nuvarande investeringsplanerna kommer Vattenfall istället ta på sig ledartröjan i racet om sämsta energibolag i Europa.

– Vi står inför en omställning av hela världens energisystem, från fossil till förnybar energi. För att Vattenfall ska vara ekonomiskt lönsamt i framtiden behöver bolaget ha siktet inställt på att hela dess verksamhet ska baseras på förnybar energi, säger Kent Persson (V).

Dela den här sidan:

Kopiera länk