Pressmeddelanden

Monika Wilander:

Jan Guillou förnekar sig aldrig. Just nu för han en hätsk debatt mot författaren Unni Drougge efter utgivninen av hennes bok “Boven i mitt drama kallas kärlek”.

I boken beskriver författarinnan sju år av misshandel och förnedring i en relation som slutade med att mannen faktiskt blev dömd i domstol. Bevisen var läkarintyg som beskrev skadorna och som intygade att Unni Drougges liv var i fara.

Denne för misshandel dömde man är Guillous litterära agent. I TV-programmet "Carin 21.30" häromveckan, säger Guillou att misshandeln av Unni Drougge aldrig ägt rum och att hon skriver falsarieböcker för att hon själv blivit dumpad. Guillou vet ju alltid mest och bäst om allting!

Efter att det blivit känt att den litterära agenten är en kvinnomisshandlare, har flera kvinnliga författare direkt avbrutit sitt samarbete med honom. Heder åt dem.

Systrar och bröder – sluta köp Guillous böcker! Vi behöver inga mansgrisar inslagna i julklappspapper. Däremot ser vi att det feministiska arbetet aldrig får stanna av.

Upp till kamp!

 

Monika Wilander

Dela den här sidan:

Kopiera länk