Nyheter

Vänsterpartiet och Ung Vänster på Stockholm Pride 2006

Vänsterpartiet och Ung Vänster deltar självklart på Pridefestivalen. Festivalen äger rum i Stockholm den 1-6 augusti. Läs mer om festivalen på www.stockholmpride.org. Vi kommer att arrangera aktiviteter såväl i Pride House som i Pride Park och framförallt så kommer vi att ha en jättestor sektion i Prideparaden som går genom Stockholm på lördagen den 5 augusti. Alla behövs, så kom dit.
Vänsterpartiet på Pride House

Har lesbiska särskilda vårdbehov?
Kom och berätta för våra politiker och vårdgivare om hur verkligheten ser ut. Finns det problem kring bemötande, osynliggörande etc? Medverkande: Gynekolog, barnmorska, kuratorer m fl. En givande eftermiddag med både information och diskussion.

Medverkande: Sjukvårdslandstingsråd Birgitta Sevefjord (v), ansvarig för bla. Kvinnor hälsa, och Mia Birgersson (v), öppet lesbisk landstingspolitiker. Medverkar gör även Gynekolog, barnmorska, kuratorer med erfarenheter i ämnet.

Moderator: Håkan Jörnehed (v), öppet homo landstingspolitiker.

Pris: Entréavgift till Pride House

Plats: Pride House, B 108. Tid: 01 aug 13:00-14:50

Vänsterpartiet i Pride Park

Varje dag i Vänsterpartiets tält

Mellan kl.17:00 och 19:00 kan du träffa partiföreträdare som svarar på dina frågor. Lars Ohly, Tasso Stafilidis, Josefin Brink, Hans Linde, Kalle Larsson, Birgitta Sevefjord och många fler kommer att finnas på plats.

Hela dagarna: tipspromenad med fina priser, folkomröstningar och favoritleken Finn en vän.

Fredagen den 4/8

Lars Ohly besöker tältet 17:00-19:00. Passa på att ställa dina frågor om Lasses och partiets HBT-frågor.

Fredagen den 4/8

Kandidatmingel kl 19:00-21:00. Titta in i vårt tält på en bit flatbröd och ta chansen att prata med några av Vänsterpartiets öppna HBT-kandidater inför höstens val. Ställ frågor om lagstiftning, familjepolitik, sjukvård, skolfrågor – ja vad du vill.

Bland andra deltar riksdagskandidaterna Hans Linde från Göteborg, Josefin Brink från Stockholm, Marianne Berg från Malmö och riksdagsledamoten Tasso Stafilidis från Stockholm. Kommun- och landstingspolitiker som Håkan Jörnehed från Stockholm, Mia Birgersson från Sundbyberg och många fler deltar också.

Lördagen den 5/8

Mellan 18:0-19:00 kommer Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson att mingla i tältet. Snacka och ställ frågor om vad du vill.

Vänsterpartiet i paraden

Vänsterpartiet kommer tillsamman med Ung Vänster att ha en stor sektion i Prideparaden (5 augusti). Vi samlas i humlegården kl 14:30. Titta efter röda fanor! I år kommer vi att ha en ännu större bil än förra året och ännu bättre musik. Om du vill vara säker på att få plats på flaket ska du komma redan kl 14:00.

Har du frågor kan du maila till [email protected] .

Vi ses där!

Dela den här sidan:

Kopiera länk