Nyheter

Livsnödvändiga reformer

På tisdagen presenterades vårbudgetpropositionen för riksdagen. Det här är viktiga välfärdsreformer, underströk vänsterpartiets vice ordförande Alice Åström i budgetdebatten.

Kritikerna från de borgerliga blocket anklagade regeringen, vänsterpartiet och miljöpartiet för kortsigtigt väljarfrieri, men Alice Åström gav svar på tal.

– Ska vi inte satsa pengar på äldreomsorgen? Ska vi inte satsa pengar på de unga? Ska vi inte satsa pengar på barn- och ungdomspsykiatrin? Ska vi inte satsa på integration? Om det bara är ”plotter”, då har man glömt människorna det handlar om.

– Det vore fullständigt främmande och orimligt för ett vänsterparti att säga ”Vi har pengarna och vi ser det finns behov, men vi tänker inte använda dem för det skulle ju kunna uppfattas som valfläsk”, kontrade Alice Åström.

Dela den här sidan:

Kopiera länk