Nyheter

Sjukvård ska styras av behov

Den borgerliga alliansen presenterade idag välfärdsgruppens slutrapport. Vänsterpartiets Ingrid Burman är kritisk:
– Borgerlig sjukvårdspolitik innebär en nedmontering av offentlig vård och att vinstintresset blir styrande, det vill inte det svenska folket, säger Burman.
– Rapporten innehåller mest gammal borgerlig politik, men klädd i nya kläder. När det gäller flera frågor så slår man dessutom in öppna dörrar. Vi har redan idag valfrihet i de flesta avseenden som alliansen föreslår, kommenterar Ingrid Burman, ordförande i riksdagens socialutskott.

– Det grundläggande problemet med alliansens välfärdspolitik är att den innebär en nedmontering av den offentliga vården. I den borgerliga sjukvårdspolitiken så blir vinstintresset en viktig styrande princip för vilken vård som ges. Behovet av vård får inte styra i samma utsträckning som idag, menar Ingrid Burman.

– Vi vet sedan länge att det svenska folket inte vill att sjukvården ska styras av vinstintressen, utan att det är just behoven som ska avgöra vilken vård som ges. Jag hoppas att detta kommer fram i debatten, säger Ingrid Burman.

Dela den här sidan:

Kopiera länk