Nyheter

Ida Gabrielsson är ny ordförande för Ung Vänster

Ida Gabrielsson valdes till förbundsordförande för Ung Vänster vid kongressen i Lidköping 20-23 oktober 2005. Kongressen fastslog också ungdomsförbundets prioriteringar inför valrörelsen 2006, antog en verksamhetsplan och gjorde revideringar i principprogrammet.
Ung Vänsters kongress i Lidköping är nu avslutad. Kongressen har antagit en valplattform som slår fast de politiska prioriteringarna för förbundets arbete i valrörelsen 2006. En verksamhetsplan för förbundets politiska och organisatoriska arbete de närmaste åren antogs också, liksom revideringar i principprogrammet.

Ida Gabrielsson från Sandviken utsågs enhälligt till ny förbundsordförande. Hon efterträder Tove Fraurud.

En förbundsstyrelse med tolv ordinarie ledamöter och sex suppleanter valdes också. Åtta av de ordinarie ledamöterna och tre av suppleanterna är tjejer. Fyra av de ordinarie ledamöterna och tre av suppleanterna är killar.

Ledamöter:
Erik Berg, Göteborg & Bohuslän
Elisabeth Biström, Västerbotten
Tora Breitholtz, Storstockholm
Torun Carrfors, Värmland
Anna Herdy, Storstockholm
Elin Johnson, Storstockholm
Joel Karlsson, Norrbotten
Jonas Lindberg, Storstockholm
Clara Lindblom, Storstockholm
Thaher Pelaseyed, Göteborg & Bohuslän
Paloma Nordling-Blanco, Skåne
Ida Regin, Västerbotten

Suppleanter:
Barry Cogburn, Norrbotten
Nooshi Dadgostar, Göteborg & Bohuslän
Sara Lindberg, Skåne
Olle Lundberg, Storstockholm
Jenny Grannas, Norrbotten
Mikael Pettersson, Skåne

Dela den här sidan:

Kopiera länk