Nyheter

Vänsterpartiet Kungsör satsar på ungdomsbio

Vänsterpartiet i Kungsör går in och finansierar fyra bioföreställningar under hösten på Thor Modéen Teatern för att ge ungdomar något att göra på fredagskvällarna.
Under de senaste åren har det visats bio för en symbolisk summa på Thor Modéen Teatern. Syftet har varit att ge ungdomar som kanske inte har haft så mycket annat att göra annars en vettig sysselsättning. Men i år höll projektet på att gå i stöpet på grund av pengabrist. Då klev vänsterpartiet Kungsör fram och beslöt att ta partiets egna pengar för att betala till projektet.

Förutom att ge ungdomarna en möjlighet till en trevlig kväll tillsammans vill vänsterpartiet Kungsör också visa filmer som är samhällsaktuella och berör viktiga frågor för tonåringar.
”När det är vi som bjuder blir det vi som får välja film” säger Sergio Estrada i Bärgslagsbladet ”Det här är en bra chans att ge dem något mer, något som berör djupare och som kan ge dem nya tankar”.

”Det är ett enkelt sätt för oss som politiker att ge tillbaka något till Kungsör, det vore naturligtvis jättekul om fler kunde ansluta sig med pengar så att det går att visa ännu fler föreställningar till hösten” uppmanar Estrada.

Den första filmen visas den 2 september kl 22.00 och heter ”När rädslan tiger”. Temat för filmen är mobbing. Priset är 10 kr.

När rädslan tiger
Tonårstjejen Elsa går i skola i Genève. Hon och flera andra elever på skolan utsätts för systematisk mobbing av Eddy, en kille som själv trakasseras av sin sadistiske pappa. Eddy tvingar sina offer att betala pengar mot att han inte misshandlar dem.

Dela den här sidan:

Kopiera länk